Grevys Internetside. Artikler og kursusmaterialer online - www.grevy.eu

Facebook - Carlo Grevy: https://www.facebook.com/carlo.grevy

Facebook - Forlaget Pendulum: https://www.facebook.com/forlagetpendulum

UC Viden - publikationer af Carlo Grevy

 

Ny bog januar 2017: Carlo Grevy, Søren Rønhede,  Henrik Kasch og Hanne Søgaard: Skole, livsverden og nye læringslandskaber. Forlaget Pendulum.

 

 

 

 CG   best tracker

 

www.jv.dk JydskeVestkysten

18-01-04 kl. 06:00:00

Elever skal lære at skrive bedre
Af Louis Andreas Michaelsen Tlf. 7353 2620, lmi@jv.dk

HADERSLEV: Europæiske og især danske skoleelever skriver og staver markant dårligere end deres amerikanske kolleger. Det vil Carlo Grevy fra CVU Sønderjylland i Haderslev gøre noget ved, og derfor har han taget initiativ til et fælleseuropæisk projekt, der skal lure amerikanerne kunsten af.

Allerede nu tør han dog godt give et par bud på, hvorfor amerikanerne er bedre.

- Vores elever lærer at udtrykke følelser og bliver små forfattere i stedet for, at de bliver dygtige rent fagligt. I USA ser man mere på produktet og færdighederne, siger Carlo Grevy.

Ikke interessant


Skåret helt ud i runer - er den store forskel - at amerikanerne bruger skrivning som et redskab. I Europa bruges faget som et dannelsesfag, så skylden er ikke elevernes.

- Jeg var med til et møde for dansklærere, hvor vi talte om kommaer. En af dem mente, at der var emner, der var mere interessante for eleverne, og at kommaer var uinteressante. Og det var nok den generelle holdning. Men det er netop vigtigt at gøre op med, at tingene altid skal være interessante. Når matematiklæreren lægger tal sammen, er det måske heller ikke interessant, men læres skal det.

Oppefra og ned


Og lærernes holdning siver nedad i systemet.

- En elev, jeg gav 03 i dansk, blev sur og skrev tilbage, at han da ikke kunne forstå, hvorfor vi gik op i sådanne »petitesser« som stavning og skrivning. Pointen er vel, at eleverne ikke altid forstår, hvor vigtigt det er at kunne formidle en besked korrekt.Børn vil gerne skrive bedre

FAKTA: EU-projektet
Projektet skal undersøge, hvordan europæiske elever kommer på højde med amerikanske, og er planlagt til at løbe over tre år. Fra Danmark deltager Carlo Grevy fra CVU og professor Henning Bergenholtz fra Handelshøjskolen i Århus. Fra Frankrig er det professor John Humbley, Paris Universitet 7. Tyskerne stiller med professor Karl-Dieter Bünting og lektor Ulrike Pospieh fra Essen Universitet. Det sidste medlem af forskergruppen er professor Igor Burkhanov fra Rzeszow Universitet i Polen. Tænketanken skal mødes jævnligt i de forskellige lande. Haderslev bliver det administrative centrum for forskerne. Hvis alt går efter planen, går arbejdet i gang fra sommeren 2004.


© JydskeVestkysten og bladets fotografer og journalister har ophavsretten til artikler og fotos. Det er tilladt at tage enkelte kopier på papir til privat brug.

25-01-2017 / Carlo Grevy

Contact Carlo Grevy: c@grevy.eu

 

Facebook - Carlo Grevy: https://www.facebook.com/carlo.grevy

Facebook - Forlaget Pendulum: https://www.facebook.com/forlagetpendulum

Forlaget Pendulum - ny bog af Carlo Grevy: Historie og livsverden - se: www.pendulum.education

UC Viden - publikationer af Carlo Grevy